Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић честитао Дан државности

Ђурић честитао Дан државности

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је грађанима Србије Дан државности.

“Свим грађанима Републике Србије, а посебно онима који живе на Косову и Метохији, честитам Дан државности, којим прослављамо стварање нововековне српске државе, али и обележавамо годишњицу доношења Сретењског устава, својевремено једног од најлибералнијих и најмодернијих у Европи. Наши грађани на Косову и Метохији, центру Старе Србије, треба са поносом да истичу припадност српској држави, и да стрпљиво раде на снажењу њеног институционалног, политичког и економског утицаја у нашој јужној покрајини”, навео је Ђурић у честитки.

Карађорђева устаничка Србија, како је додао, настала је захваљујући вековима чуваној државотворној свести и снажним темељима некада моћне државе Немањића на које је надзидана нова државна грађевина. Ти темељи били су и јесу на Косову и Метохији, и оданде их нико и ништа не може изместити.

“Данас када прослављамо своју државност, али и уставност, можемо рећи да нас Косово и Метохија у садашњости, као и у прошлости, дефинише као државотворни и политички колектив, и да ћемо, док год као колектив постојимо, полагати право на земљу нашег заједничког искона”, наводи Ђурић у честитки.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …