Главна / Друштво / Расписан конкурс за пољопривредне субвенције

Расписан конкурс за пољопривредне субвенције

Општина Грачаница и Министарство пољопривреде позивају пољопривреднике да конкуришу за пољопривредне субвенције за 2018. годину.

Министарство пољопривреде, шумарства и руралног развоја расписаоло је конкурс којим се пољопривредницима пружа подршка исплаћивањем субвенција за усеве и друге пољопривредне активности.

Како је саопштено, субвенције се додељују за: сетву пшенице, семена пшенице, јечма, ража, кукуруза, сунцокрета, за постојеће винограде, воћњаке, повртњаке, производњу садног материјала воћа и винове лозе на вегетативним подлогама, затим за краве музаре и биволице, овце, козе, за пчеларство, коке носиље, репродукцију прасади (свињарство), органску пољопривреду.

Рок за конкурисање је 45 календарских дана, односно до 31. марта 2018. године.

Пољопривредници све додатне информације могу добити и аплицирати у општинској Канцеларији за пољопривреду, на другом спрату Тржног центра у Грачаници у периоду од 9 до 15 часова.

О критеријумима и процедурама све потребне информације можете пронаћи и на интерент страници Министарства пољопривреде, шумарства и руралног развоја (www.mbqzhr-ks.net) и Агенције за пољопривредни развој (www.azhb-ks.net).

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …