Главна / Вести / Косово и Метохија / Месец дана од убиства Оливера Ивановића,истрага без резултата
18.01.2018., Beograd, Republika Srbija - Obitelj, prijatelji i sugradjani oprastaju se od predsjednika Gradjanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovica na Novom groblju. Jedan od istaknutijih vodja kosovskih Srba ubijen je prije dva dana u Kosovskoj Mitrovici. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Месец дана од убиства Оливера Ивановића,истрага без резултата

18.01.2018., Beograd, Republika Srbija – Obitelj, prijatelji i sugradjani oprastaju se od predsjednika Gradjanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovica na Novom groblju. Jedan od istaknutijih vodja kosovskih Srba ubijen je prije dva dana u Kosovskoj Mitrovici.
Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Месец дана од убиства лидера Грађанске иницијативе “Србија, демократија правда” Оливера Ивановића навршава се данас, а убице и налогодавци још нису откривени.

Ивановићева главна сарадница Ксенија Божовић у изјави за агенцију Бета изразила је разочарање током истраге и поручила да је потребно да се у истрагу укључе и Београд и Приштина ако желе да расветле убиство.

Божовић је изразила незадовољство што истрага није дошла до резултата месец дана након убиства.

“Дуг период је прошао, нисмо добили ништа званично од ниједне институције, чак ни опрему коју су нам узлели у истрази, а одговор да је све у иностранству”, рекла је Божовић и додала да на питање где је опрема тачно није добијен одговор.

“Остаје да чекамо, разочарани у ток истраге, и у свакодневна препуцавања Београда и Приштне”, рекла је Божовић за агенцију Бета.

Адвокат Небојша Влајић оценио је да је време да се надлежне институције огласе и породици и јавности кажу чиме истрага располаже.

“Време је да се каже чиме истрага располаже ако немају ништа конкретно нека то и кажу”, рекао је Влајић агенцији Бета и додао да о истрази може да се чује само од политичара али не и од надлежних институција.

Влајић је рекао и да нема никаквих података о току истраге.

“Време је да надлежни нешто званично казу – полиција и тужиластво а не политичари”, рекао је Влајић.

Председник Косова Хашим Тачи рекао је за Н1 да су мотиви злочина криминалне природе, да ће починиоци бити откривени иако ће истина некога болети. Тачи је додао да ће Приштина сарађивати са Београдом у циљу расветљавања убиства.

Ивановић је убијен из пиштоља са шест метака у леђа 16. јануара испед седишта ГИ СДП чији је био лидер.

Извор: Вечерње новости

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …