Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница: Проблеми и потребе младих

Општина Грачаница: Проблеми и потребе младих

Омладинци и чланови невладиних организација састали су се данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем како би представили своје идеје и изнели проблеме са којима се свакодневно суочавају.

У скупштинској сали Општине Грачаница, председник општине Срђан Поповић, директор урбанизма Дејан Јовановић и директор омладине и спорта Новак Живић разговарали су са младима о њиховим идејама, како би пронашли начине да Општина  неке од идеја и реализује.

„Упознат сам да постоје теме о којима би могли да причамо, али пре свега желим да чујем вас, ваш став око живота, проблема, око ствари које можемо да радимо заједно, око ствари које ћете радити сами а само вам је потребна подршка Општине. У плану је пројектни биро, где ћемо моћи да укључимо и омладину која се бави архитектуром односно студенте архитектуре. Оно што ме занима јесте ваше виђење проблема, како ви видите тренутну ситуацију, ваш положај и шта би ми као Општина могли да урадимо за вас и на који начин можемо да сарађујемо“ истакао је Поповић.

Млади су се пре севга захвалили што је овакав састанак организован јер према њиховим речима раније није било прилике за то.

Проблеми које су омладинци предочили односе се на заштиту животне средине где је посебан акценат стављен на јаловину. Један од проблема је и међусеоска линија посебно за средњошколце и омладинце, као проблем јавља се и неактивност младих, затим незапосленост.

На састанку ју поменути иновацијски центар и омладински центар.

Млади су истакли да оно што недостаје на нашим просторима је Омладински центар  где би омладинци могли да се окупљају и реализују своје идеје.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …