Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Будите бољи од моје и претходних генерација

Вучић: Будите бољи од моје и претходних генерација

Председник Србије Александар Вучић примио је најуспешније студенте Приштинског универзитета, са привременим смештајем у Косовској Митровици, и разговарао са њима о томе како виде будућност на Косову и Метохији и шта још држава може да учини за њих и све наше сународнике у Покрајини.

Председник Србије је у разговору поручио студентима да су они будућност Србије и да држава улаже доста новца у Универзитет у Приштини, са седиштем у Косовској Митровици.

“Молим вас да, осим тетошења и додворавања, које ћете да чујете од политичара, будете довољно озбиљни и одговорни, јер број година није по себи квалитет, већ ваша марљивост, посвећеност, одговорност, деловање и рад у будућности, јесу оно што ће да вас разликује и чини већим и бољим од моје, и старијих генерација, који нисмо успели да уредимо односе Срба и Албанаца”, рекао је Вучић.

“Можда за то још има наде, али није лако”, приметио је председник и захвалио студентима што воле и поштују Србију.

Позвао их је да му изнесу идеје како као држава можемо још да помогнемо младима и за још одговорнији приступ државе решењу проблема на Косову и Метохији и истакао да је спреман да их чује.

Пожелевши им добродошлицу у Београду, председник се интересовао шта им се највише свидело од институција које су обишли у главном граду.

Издвојили су Војно-технички инстистут, што је посебно обрадовало председника, као и Музеј аутомобила и Музеј Српске православне цркве.

Вучић је рекао да је Војно-технички институт понос српске војске и веома важна установа и указао да све што се види од оружја и оруђа мора да прође кроз ту установу.

“Сва наша памет и знање иде кроз Војно-технички институт. Нажалост, не можемо инжењерима и стручњацима да дамо добре и велике плате какве заслужују, али ћемо на томе радити”, најавио је Вучић.

Извор: РТС, Танјуг

Фото: ТВ Мост

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …