Главна / Вести / Косово и Метохија / Технички дијалог 26. фебруара, теме на столу од ЗСО до диплома

Технички дијалог 26. фебруара, теме на столу од ЗСО до диплома

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да ће 26. фебруара бити одржани технички разговори Београда и Приштине, а да очекује да ће политички дијалог бити настављен крајем овог или током идућег месеца.

“Технички дијалог, на којем ће Београд представљати Марко Ђурић, биће настављен 26. фебруара. Мислим да ће се на столу наћи све теме, од Заједнице српских општина до диплома”, рекао је Вучић новинарима.

Казао је да ће крајем месеца или идућег бити настављен дијалог на којем ће учествовати он и Хашим Тачи.

“Што се Србије тиче, ми смо увек спремни. Ја на овим изборима ионако само једном недељно одем на један скуп, а свих шест дана радим искључиво државни посао. То је мој посао и спреман сам да се одазовем европским посрединицима у сваком тренутку”, подвукао је Вучић.

Указао је да дијалог Београда и Приштине није настављен 16. јануара, како је првобитно било планирано, због убиства Оливера Ивановића.

У вези са тим, Вучић је рекао да чека да види резултате истраге, да ће бити стрпљив и да ће онда изаћи са тим шта мисли о свим причама којих се наслушао и гледао, од свега што се збивало у Београду и Приштини, до свих чудних ствари, као што је, на пример, зашто немамо сателитске снимке.

“Морао сам да зовем Оливерову жену да питам је л’ била магла тог дана, а она је рекла да није”, пренео је Вучић.

Пожелео је сву срећу органима у Приштини у проналажењу убица, додајући да истрага и закључци треба да буду ослоњени на правим доказима, а не на томе да је неко сликао мобилним телефоном чауре, како би се наводили људи на то ко је убица, а онда их пустили.

“Онда схватите да је то служило за замајавање јавности”, нагласио је Вучић.

Извор: РТС

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …