Главна / Друштво / Срђан Поповић са мештанима Угљара

Срђан Поповић са мештанима Угљара

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је у Основној школи у Угљару разговарао са мештанима о безбедности  у овом селу, као и о продаји имања, незапослености и инфраструктурним плановима.

„Дошли смо овде да видимо каква је ситуација после исписивања графита на школи и да проверимо какво је расположење људи. Оно што сам видео јесте  да је  ситуација много боља. Поред безбедности мештана у овом селу, разговарали смо и о другим стварима, једна од њих је изградња обданишта , које је преко потребно овом месту и договорили смо се да изградња почне до краја године“, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је додао да ће се потрудити да реши и инфраструктурне проблеме у овом месту.

Као један од главних проблема мештани су навели безбедност, а председник општине Срђан Поповић је нагласио да је то проблем у свих 18 села на територији општине Грачаница.

„Како бисмо поспешили безбедност грађана у нашој општини предложили смо отварање још две до три полицијске подстанице и надамо се да ћемо успети то да спроведемо, јер би тиме повећали присуство полицајаца у нашим селима, чиме би и безбедност наших суграђана била боља“, казао је у разговору са мештанима градоначелник Поповић.

Мештани Угљара су истакли да је бзбедност један од највећих проблема у овом селу, али исто тако и продаја имања, незапосленост, недовршена зграда у центру села, која је намењена за Дом здравља и општинске канцеларије, а постоје и многобројни инфраструктурни проблеми.

„Посетом градоначелника Поповића нашем месту, ја и остали мештани, први пут смо осетили посебно интересовање  за наше село, јер је до сада постојало само интересовање за нас када су избори и предизборне кампање. Овај вид разговора са градоначелником, очи у очи, мислим да је једини исправан  и очекујем да ће већ од следеће недеље бити резултата“,  нагласио је мешатанин Угљара, Ненад Јоксимовић.

Са председником општине састанку су присуствовали и директори општинских одељења за администрацију, школство, јавне службе, катастар, економски развој и омладину и спорт, који су се потрудили да дају одговоре на сва питања мештана.

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …