Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић на Дан Ашкалија: Дати максималан допринос да сви народи на Косову живе боље

Јевтић на Дан Ашкалија: Дати максималан допринос да сви народи на Косову живе боље

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић честитао је Дан Ашкалија, припадницима ашкалијског народа.Јевтић је обраћајући се на конференцији поводом обележавања Дана Ашкалија, која је била одржана у Влади Косова, рекао да ашкалијском народу жели свако добро и да је циљ Министарства за заједнцие и повратак да припадници овог народа у нареном периоду живе боље.

„ О правима ашкалисјког и осталих невећинских народа на Косову треба говорити сваког дана и на сваком месту у складу са оним што јесу наши циљеви а то је да ашкалијски и сваки други народ на Косову живе боље и квалитетније. Чињеница је да ашкалијки народ као и други народи на Косову данас углавном живе у тешким условима и пуно је посла пред свима нама, који треба да урадимо како би се живот ашкалијске и других невећинских народа на Косову побољшао“, истакао је Јевтић.

Развој економије је прилика да се живот сваког грађанина па и припадника ашкалијског народа побољша, нагласио је министар Јевтић и подвукао да допринос сваког појединца на Косову мора да буде да се различитости које народи имају користе у позитивном смислу и да различитост како је рекао буде „предност читавог косовског друштва“.

Јевтић је још и казао да ће Министарство за заједнцие и повратак у нареном периоду у складу са својим могућностима помоћи решавању неких животних питања ашкалијког народа и још једном позвао све институције и сваког појединца да се максимално ангажују на побољшању живота свих народа.

Check Also

Потписан Меморандум о реализацији пројекта о покретању породичних бизниса

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је Меморандум са представницима фондације ПРЕДА која се бави …