Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић:Геноцид на КиМ је почињен и починила га је терористичка ОВК

Ђурић:Геноцид на КиМ је почињен и починила га је терористичка ОВК

Геноцид на Косову и Метохији је почињен и починила га је терористичка ОВК, којој припада и Авдулах Хоти са свим његовим командантима. Нападима и лажима неће сакрити ни избрисати чињеницу свог учешћа у тим догађајима, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић каже да је геноцид почињен са циљем потпуног етничког чишћења и освајања наше јужне покрајине, агресијом и помоћу злочина, а за почињене злочине сви команданти терористичке ОВК, пре или касније, сносиће последице пред домаћим и међународним правосуђем.

“Оптужујући председника Србије за злочине на Косову и Метохији, којих је било, али пре свега над Србима и другим неалбанцима, и то не само у последњем рату, већ вековима уназад, Хоти урања у блато шовинизма, екстремизма и мржње из којег упорно последњих година спремношћу на дијалог и умереном реториком настојимо да извучемо такозвану албанску политичку елиту. Оптужити председника Србије за било који злочин над Албанцима јесте једнако неукусно и неумесно као када би неки овдашњи политичар господина Хотија окривио за вађење органа отетим српским цивилима”, истакао је Ђурић.

Ђурић сматра да је такав начин уопштавања својствен само политички и цивилизацијски недозрелим особама. “Пошто господин Хоти то верујем није, поставља се питање по чијем налогу он себе жели да представи таквим и по чијем налогу на политичку сцену враћа језик мржње и сукоба”, наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију у саопштењу за јавност.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …