Главна / Друштво / Милош Аритоновић: Одељење инспекције ће настојати да спроводе све што је предвиђено планом за ову годину

Милош Аритоновић: Одељење инспекције ће настојати да спроводе све што је предвиђено планом за ову годину

Одељење за инспекцију општине Грачаница има шест сектора: пољопривредни, сектор тржишне инспекције, грађевински, заштита животне средине, сектор санитарне инспекције и јавне службе.

Према речима директора Одељења за инспекцију при општини Грачаница Милоша Аритоновића, план за 2017. годину је испоштован, уз додатне послове који су се јављали у току протекле године и који су накнадно реализовани.

“Све што смо имали у плану за протеклу годину је испоштовано, а наравно, било је ту и додатних послова који су се јављали, а који нису били уврштени у план за протеклу годину, али су се накнадно спроводили. Задовољни смо оним што смо одрадили и нагласио бих да увек може боље. Приоритети су различити и о њима се расправља у зависности од озбиљности ситуација са којима се срећемо на терену”, рекао је за програм Радио Грачанице Аритоновић.

Једно од главних тема када је у питању сектор “Заштита животне средине”, јесте како очувати околину чистом.

“У два наврата смо организовали предавања на тему “Заштита животне средине”. Углавном су то биле акције у циљу едукације, најпре млађе популације о значају очувања здраве околине у виду летака и предавања у школама у нашој општини, с’тим што није базирано све само на томе већ  је и на основу плана деловања нашег одељења рађено и на спречавању стварања нових и ширења дивљих депонија, а рађено је и на разним пројектима на тему одлагања отпада. Недавно је донешен и један локални план управљања отпадом који важи до 2021.” рекао је Аритоновић.

Протекле године је акценат у летњем периоду стављен на спречавању паљења стрњишта, а према речима директора Одељења за инспекцију, великих проблема по овом питању није било у поменутом периоду.

Према плану рада сектора за Грађевинску инспекцију за 2018. и у наредном периоду ће бити речи и акција у циљу спречавања дивље градње.

“Има проблема са дивљом градњом и проблема ће увек бити, али је наш посао да се изборимо са њима или све сведемо на минимум”, поручио је Аритоновић.

Директор Одељења за инспекцију при општини Грачаница Милош Аритоновић рекао је за наш програм да ће радити на томе да план и програм деловања овог одељења буде у потпуности испоштован и ове године.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …