Главна / Вести / Србија / Ђурић на Сајму туризма: Дођите тамо где је срце

Ђурић на Сајму туризма: Дођите тамо где је срце

“Дођите тамо где је срце, дођите на Косово и Метохију да видите због чега је и у 2018-тој години 365 разлога да посетите ову колевку наше духовности, наше традиције, нашег идентитета – рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, отварајући штанд Канцеларије за КиМ на Београдском сајму туризма.

Он је истакао да они који дођу на Косово и Метохију могу да “осете топлину добродошлице српског народа од Грачанице до Штрпца, да проведу ноћ у Великој Хочи, пробају традиционалну српску храну и нека од најбољих српских вина“.

„Дођите у Велику Хочу, која је још у време цара Душана виноводом, а не водоводом, била повезана са царским и српским дворима, дођите на Брезовицу на скијање, да видите косовско-метохијске Алпе, неке од најлепших, али и најизазовнијих стаза за скијаше. Дођите да видите наше манастире и светиње“, рекао је Ђурић и додао да се „нигде другде на једном месту не може видети колоплет историје од раног средњег века-времена најраскошнијег развоја српске државе када су тамо ницале задужбине наших царева и краљева који су у тим задужбинама и сахрањени”, рекао је Ђурић.
Ђурић је позвао туристе да дођу и да се поклоне и у Високим Дечанима и моштима Светог Стефана Дечанског и погледају свеће које је царица Милица оставила у аманет народу да буду упаљене оног дана када на Косову и Метохији Срби буду дисали и живели слободно.
“Много је разлога да будемо са нашим народом на Косову и Метохији. Није само туризам, не само да би смо нешто ново видели и научили. То је итекако срце. Зато када позивам све грађане Србије, свих националности да дођу на Косово и Метохију кажем „Идемо тамо где је срце““, поручио је Ђурић.

Check Also

Петковић: У Брисел идемо да бранимо позицију Београда

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже за РТС да делегација Београда на …