Главна / Друштво / Саша Мицић: Експериментални програм у току, ускоро и званичан почетак рада ТВ “Грачаница”

Саша Мицић: Експериментални програм у току, ускоро и званичан почетак рада ТВ “Грачаница”

Након отварања РТВЦ Грачаница, 01.септембра 2016. године, на инсистирање директора “Мреже Мост” Слађане Иванчевић, а са тенденцијама да све убрзо прерасте у далеко озбиљнију причу, после само годину и по дана, путем кабловских оператера у локалу, емитује се и експериментални програм телевизије “Грачаница”.

Према речима директора РТВ “Грачаница” Саше Мицића, ускоро поменута телевизија почиње са емитовањем свог програмског садржаја.

“Када смо 01.септембра 2016. године на инсистирање директора “Мреже Мост” Слађане Иванчевић отворили РТВЦ Грачаница, који је свечано отворио Директор Канцеларије за КиМ Маркo Ђурић, све упућене жеље су биле да Центар прерасте у једну озбиљну телевизијску станицу, тако да смо заиста радили  на томе да та прича добије свој епилог отварањем телевизије “Грачаница”. Тренутно је у току емитовање експерименталног програма, а ускоро ћемо, можда до краја марта, почети и са емитовањем нашег програмског садржаја, најпре информативнх емисија попут “Вести”, можда и Јутарњег програма, а касније и свега осталог. Посебно бих нагласио да ће Радио Грачаница у наредном периоду добити и своје гледаоце, а на нама је да наставимо да извештавамо о свему што се овде догађа и информишемо наше слушаоце, сада и гледаоце, тачно и на време”, рекао је Мицић, гостујући у поподневном програму Радио Грачанице.

У осврту на начин и услове рада Радио Грачанице пре 18 година, када је и отворена, директор РТВ “Грачаница”  Саша Мицић истакао је да су данашњи услови далеко бољи и у физичком и у технолошком смислу.

“Када се само присетим да смо радили у просторијама од укупно 36 метара квадратних и без могућности које интернет данас пружа, а то значи доступност порталима, новинским агенцијама, друштвеним мрежама, сајтовима, заиста је неупоредиво теже било тада. Сада се много брже ради, али опет телевизија је свакако комплекснија ствар, тако да то треба имати на уму. Ми и као РТВЦ Грачаница производимо програм, који тренутно емитујемо преко ПЈ “Мреже Мост”, на ТВ Мосту, РТВ Пулсу, тако да сада функционишемо као продукција, а када почнемо са емитовањем нашег програма, онда ћемо наравно и даље размењивати програмске садржаје са поменутим пословним јединицама и презентовати наш програмски материјал, што ће свакако употпунити посао свих нас”, рекао је Мицић.

Према речима директора РТВ “Грачаница” Саше Мицића, Радио Грачаница ће и надаље бити примарна делатност, али ће са почетком емитовања програма на ТВ “Грачаница” бити унапређен програм радија тако што ће имати свој простор у телевизијским терминима, односно, тако што ће гледаоци телевизије “Грачаница”, путем малих екрана, имати прилике да прате и програм Радио Грачанице.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …