Главна / Вести / Косово и Метохија / Карл Билт у Митровици одао почаст Оливеру Ивановићу

Карл Билт у Митровици одао почаст Оливеру Ивановићу

Шведски политичар и дипломата, који предводи делегацију Европског савета у посети Косову и Метохији, Карл Билт, боравио је у Косовској Митровици, где је одао почаст крај данас постављене спомен плоче убијеном српском политичару Оливеру Ивановићу.

Након тога Билт је на твитеру објавио фотографију крај спомен плоче Ивановићу, уз поруку: “Овде је Оливер Ивановић убијен 16. јануара. Права трагедија. Као последица тога осећа се да је целокупна ситуација у граду уздрмана и неизвесна”.

Билт, који је, иначе чест на Твитеру, објавио је и фотографију из шетње градом, уз коју је поручио: “Занимљиво је прошетати Северном Митровицом, слушати посматраче и активисте у подељеном граду”.

Такође, Билт је на овој друштвеној мрежи објавио и фотографију Моста на Ибру који Косовску Митровцу дели на северну, у којој су претежно Срби, и јужну страну, у којој претежно живе Албанци.

“Прелепи мост преко Ибра у Митровици који је финансирала ЕУ. Али, он је и даље блокиран на крају. Други мостови су, иначе, отворени”, написао је Билт.

Извор: Танјуг

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …