Главна / Друштво / Стиже нам ледени талас

Стиже нам ледени талас

Данас поподне стиже нам хладан ваздух са севера Русије, и од данас у Србији креће права ледена зима, која ће трајати највише пет дана, најављују из Републичког хидрометеоролошког завода.

Продор хладног ваздуха у ноћи између суботе на недељу донеће и снег, који ће почети да пада у већем делу земље. Са малим закашњењем снег се једино може очкивати у Београду, где ће се забелети тек у недељу у поподневним сатима.

РХМЗ је издао и упозорење за целу Србију за предстојеће ледене дане од 25. фебруара до 1. марта. У упозорењу се наводи да ће тих дана у јутарњим сатима очекивати јак мраз, у већини места температура од – 12 до -5 степени, а да ће највиша дневна бити од – 6 до -2 степена Целзијуса.

Очекује се и формирање снежног покривача до 10 центиметара, а на планинама и до 20 центиметара.

Прогнозира се да ће температура ићи од -11 до – 6 степени. У сваком случају у понедељак и уторак биће облачно и веома хладно. Падаће снег, формираће се и снежни покривач у готово свим крајевима Србије.

Данас се очекује да ће температура бити од 2 до 6 степена Целзијуса, али зато у недељу долази до драстичног пада температуре. Најнижа прогнозирана је од -9 степени до – 3 степена Целзијуса.

Већ у среду снег би могао да престане да пада. Међутим, остаће и даље хладно, са температуром у минусу.

Check Also

Обележена храмовна слава у Липљану

Литургијом са литијама , коју је служио свештеник Драгиша Јеренић  у цркви св. Флоре и …