Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај: Нисмо се договорили с Српском листом о демаркацији

Харадинај: Нисмо се договорили с Српском листом о демаркацији

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је уклоњена препрека да се изгласа Закон о ратификацији споразума о демаркацији са Црном Гором и додао да о томе није постигнут договор са Српском листом

Он је на ванредној конференцији за новинаре појаснио да нацрт Закона садржи споразум из 2015., заједничку изјаву председника Хашима Тачија и Филипа Вујановића, као и Извештај комисије за обележавање границе са Црном Гором, уз уважавање захтева Демократског савеза Косова.

“Направио сам политички потез. Сагаласио сам се са захтевом ДСК. Као што видите, у Закону који је упућен посланицима у члану 3, тачка 1.тачка 2. наводи се да се службена документација Комисије за обележавање државне границе узима као оријентација. Дакле, то је био захтев ДСК који смо прихватили како бисмо ишли напред”, навео је Харадинај.

Одговарајући на питање новинара о ставу Српске листе о демаркацији он је рекао да још нема консензуса, преноси РТК2.

“Још увек немамо консензус са Српском листом, нисмо се договорили, не знам да ли ћемо се договорити’’, рекао је Харадинај.

Он је оценио и да је, што се њега тиче захтев ДСК био непотребан и додао да верује да су створени услови за ратификацију Споразума о разграничењу.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …