Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић у Лондону на Самиту лидера Западног Балкана

Јевтић у Лондону на Самиту лидера Западног Балкана

Потпредседник и министар за заједнице и повратак у Влади Косова Далибор Јевтић, отпутовао је данас у Лондон, где ће учествовати на Иневстиционом самиту Западног Балкана коме је домаћин Европска банка за обнову и развој (ЕБРД). Фокус самита ће бити на промоцији регионалних пројеката у области енергетике и саобраћаја, два важна сектора у региону Западног Балкана. Јевтић ће на Самиту учествовати са представницима влада Косова, Србије, Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

Током тродневог боравка у Лондону, потпредседник Владе Далибор Јевтић ће имати низ састанака са званичницима влада учесеника, организаторима самита, представницима Европске банке за обнову и развој којима ће представити план и важност улагања у срединама где живе невећински народи на Косову са посебним акцентом на пројеке важне за српски народ.

Министар је рекао да му је част што ће присуствовати једном овако великом догађају и што ће имати прилику да са важним људима из Европске Уније разговара о инвестицијма које ће имати велики значај за Србе и остале невећинске народе.

Земље учеснице овогодишњег Самита представљаће председници влада и они ће бити учесници панела посвећеном премијерима (Western Balkans prime ministers’ session), који се одржава по неформалном, гимних моделу.

Први Инвестициони самит земаља Западног Балкана, одржан у фебруару 2014, окупио је више од 500 делегата у ЕБРД седишту у Лондону,Банка је тада у закључцима навела да ће се овакви скупови организовати сваке две године и да ће њихова три основна циља остати увек иста: промовисање региона као инвестиционе дестинације, допринос стабилности у региону кроз јачање регионалне сарадње и унапређење агенде за повезивање.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …