Главна / Вести / Србија / Штандове Канцеларије за КиМ на Сајму туризма посетило више стотина људи

Штандове Канцеларије за КиМ на Сајму туризма посетило више стотина људи

Штандовe Канцеларије за Косово и Метохију на овогодишњем београдском Сајму туризма и Сајму вина од 22. до 25. фебруара посетило је више стотина гостију, показујући велико интересовање за туристичку понуду наше јужне покрајине.

Акценат је у представљању туристичког садржаја ове године био стављен на промовисање ски-центра Брезовица, Рајске бање у Бањској код Звечана, сеоског туризма, верског туризма, али и све популарнијег винског туризма.

Своју туристичку понуду су током четири сајамска дана представиле општине Зубин Поток, Штрпце, Призрен, Косовска Митровица, Звечан, Орaховац и Приштина.

Овогодишња промоција туристичких садржаја јужне покрајине организована је под геслом „Тамо где је срце“, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, отварајући штанд, рекао да се нигде другде не може видети такав колоплет историје од раног средњег века до данас.

„Дођите да проведете једну ноћ у Великој Хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино… Дођите на Брезовицу, на скијање на српске Алпе, да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње”, позвао је Ђурић.

Много је, како је изјавио Ђурић, разлога да будемо са нашим народом на КиМ, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог – наше срце.

И ове године је на Сајму вина наступило неколико винарија из Ораховачког виногорја: Винарија Бркић, Винарија Антић, Винарија Маниташевић, Виница Петровић, Душа Метохије – Ђуричић и Дечанска виница, а вина из краја у којем се лоза гајила и у време Немањића наилазе на све веће интересовање љубитеља и познавалаца вина.

Check Also

Петковић: У Брисел идемо да бранимо позицију Београда

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже за РТС да делегација Београда на …