Главна / Вести / Србија / Вучевић:Kосово и Mетохиjа наjскупље српске речи

Вучевић:Kосово и Mетохиjа наjскупље српске речи

Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић отворио jе “Недељу Kосова и Mетохиjе” у Mатици српскоj и том приликом рекао да су Kосово и Mетохиjа вероватно наjскупље српске речи, коjе нас прате кроз векове, као и ми њих.

Вучевић jе казао да у години у коjоj се обележава стогодишњица присаjедињења Воjводине матици Србиjи, овакав догађаj има велику важност.

Организујемо недељу Косова и Метохије у кошници српске културе, управо са подручја одакле смо сви потекли, неки породично, али сви заједно духовно.

То је једно тешко политичко чвориште, у садашњим али и прошлим временима, једно питање које отвара различите погледе, дилеме, и нешто што никога не може оставити равнодушним, рекао је градоначелник.
Он је додао да се духовно богатство српског народа на територији Косова и Метохије неће заборавити.
Ово је само мали приказ онога што је деценијама стварано, а кључна порука је да за нас Косово и Метохија нису мит, већ стваран живот и пре свега разговор о будућности, закључио је Вучевић.
Током програма одржана су два предавања и отворена је изложба “Приштинска школа, Савремено српско сликарство на Косову и Метохији (1997-2017)”.

Check Also

Мали: Обећано испуњавамо, данас исплата помоћи незапосленима

Све што смо обећали у трећем пакету помоћи ми испуњавамо и данас следи исплата 60 …