Главна / Вести / Косово и Метохија / Дијалог у Бриселу настављен

Дијалог у Бриселу настављен

После 14 месеци застоја, у Бриселу је настављен дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу, уз посредство Европске уније.

Београд представља Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, док је са приштинске стране у разговорима учествовао Авни Арифи.

Из Европске комисије је саопштено да је било речи о имплементацији споразума у домену слободе кретања, правосуђа и заједничког управљања прелазима.

Дијалог се наставља данас, а на столу ће бити примена споразума о формирању Заједнице српских општине, енергетици и мосту који дели северну и јужну Косовску Митровицу.

Иначе, дијалог је прекинут пре 14 месеци, а претходни састанак делегација Београда и Приштине на експертском нивоу, који је био заказан за 16. јануар, отказан је због убиства једног од лидера косовских Срба Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

Из делегације Београда речено је раније да ће на данашњем састанку тражити и информације о томе докле се стигло са истрагом о убиству Ивановића.

Истовремено, из приштинске делегације најављују “нови нацрт” споразума о формирају Заједнице српских општина, наводи РТС.

Извор: ФоНет

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …