Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић у Лондону представио пројекте важне за српску заједницу

Јевтић у Лондону представио пројекте важне за српску заједницу

Пројекат ревитилизације и проширења пута од Брезовице до Ски центра, као и инфрастуктурни пројекти општина Ново Брдо и Грачаница, били су представљени на током Самита лидера Западног Балкана у седишту Европске банке за обнову и развој у Лондону, и за које се очекује да буду подржани и имплементарани.
Током трајања овог догађаја у коме су учествовали председници влада Србије, Македоније, Косова, Албаније, Босне и Херцеговине и Црне Горе као и председник Владе Бугарске Бојко Борисов , земље која председава ЕУ у првих шест месеци ове године, потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак сусрео се са замеником помоћника државног секретара САД Метју Палмером, као и председником ЕБРД-а Сумом Чабаркадијем, док је синоћ на вечери која у Парламенту Велике Британије имао прилику да разговара са лордом Робертсоном, Мартином Викерсоном, Бен Емерсоном и Џоном Мичелом. На свим састанцима и у свим разговорима на којима су теме биле политичка питања, Јевтић је говорио о положају српског народа на Косову као и важности наставка процеса које воде ка стабилности и миру у региону. Јевтић је на састанку са Метју Палмером нагласио важност успостављања Заједнице српских општина и оценио да би тај процес помогао и сам дијалог који је јуче настављен у Бриселу.
На маргинама Самита министар Јевтић разговарао је са председницом Владе Србије Аном Брнабић којој се захвалио за подршку која Влада и Канцеларија за КиМ пружају српском народу на Косову а која је итекако важна у нимало лакој броби за опстанак Срба на Косову. Јевтић је у седишту ЕБРД-а имао прилике да разговара и са генералним секретаром Регионалног савета за сарадњу Гораном Свилановићем, стоји у саопштењу.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …