Главна / Култура / Снежана Петровић: Богат културни програм Дома културе и ове године

Снежана Петровић: Богат културни програм Дома културе и ове године

Дом културе Грачаница припрема богат културни програм и ове године. “Видовданске свечаности” већ годинама уназад привлаче бројне посетиоце, не само нашег окружења већ и много шире.

Према речима Снежане Петровић, уредника музичког дела програма Дома културе у Грачаници и ове године је богат репертоар културних догађаја, који ће бити у реализацији ове културне институције.

“Као и претходних година, трудимо се да и ове године што више обогатимо наш програм. Жеља и мисија Дома културе је унапређење положаја културе и људи на овим просторима, обезбеђивање што различитијих програма, културних дешавања, како би сви људи имали могућност да уживају у ономе што воле, и да бар на кратко изађу из окружења у ком смо, јер су то њихова основна грађанска и људска права и потребе”, рекла је Петровић, гостујући у емисији “Отворени студио” Радио Грачанице.

Један од најзапаженијих догађаја у оквиру Видовданских свечаности је концерт Симфонијског оркестра РТС-а, који нас на радост свих очекује и ове године.

“Концерт Симфонисјког оркестра РТС-а ће сасвим сигурно и ове године привући пажњу. Као и претходне године, одржаће се у порти манастира Грачаница, и већ се сада радујем том догађају који се показао као пун погодак, а верујем и готово сам сигурна да ће то бити и овог пута”, рекла је Снежана Петровић, уредник музичког дела програма Дома културе у Грачаници.

Прошле недеље је у Дому културе отворена школа балета, а већ сада, пар дана касније, родила се нова идеја која ће проширити постојећи пројекат. Рекреативни балет за одрасле је идеја проистекла из успешног почетка рада школе балета.

“Веровали смо да ће одзив деце бити добар, али број који се уписао је премашио наша очекивања и заиста смо одушевљени тиме. Оно чему смо се посебно обрадовали је да се већ након првог писања о школи балета, тачније након прочитане вести на порталу “Gracanica Online” о отварању школе, нама јавио господин Срђан Милосављевић, власник Занатске радње за израду стилске, кожне обуће и балетских патика и изразио жељу да нашој школи донира 30 пари балетских патикица. Још једна новина по овом питању је да се такође родила идеја да пружимо прилику и одраслима да се рекреативно баве балетом. Верујемо да ће бити заинтересованих, а програм ће бити јако занимљив”, рекла је Петровић.

Оно што сасвим сигурно привлачи пажњу и младих и старијих генерација су концерти домаћих популарних музичких група и солиста. И ове године ће нас Дом културе изненадити добрим проводом уз добру домаћу рок музику.

 

 

Check Also

Позоришту „Јанићије Поповић“ из Дома културе „Грачаница” највише награда на овогодишњем фестивалу „ Моравски Цветић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе Грачаницa освојило је четири награде на четвртом Међународном фестивалу …