Главна / Друштво / ТО Грачанице представила туристичку понуду на сајму туризма у Београду

ТО Грачанице представила туристичку понуду на сајму туризма у Београду

ТО Грачанице је и ове године учествовала на 40. јубиларном Међународном сајму туризма у Београду, који је одржан од 22. до 25. фебруара, и том приликом представила целокупну туристичку понуду општине Грачанице. На сајму је учествовало око 1.200 излагача из 55 земаља, а према проценама орзанизатора, сајам је био изузетно посећен (преко 75.000 посетилаца).

За потребе промоције Грачанице као туристичке дестинације на сајму туризма, ТО Грачанице је припремила промотивне флајере, брошуре и видео спотове. Подељено је више од 1000 различитих флајера (туристичка мапа Грачанице; флајер који најављује витешки фестивал ШТИТ/SHIELD; календар манифестација општине Грачаница 2018; флајери локалних угоститељских објеката – хотела, мотела и ресторана), и неколико стотина брошура Туристичког водича Грачанице.

Главни програм промоције туристичке понуде Грачанице одржан је у хали 4. Београдског сајма, на штанду Канцеларије за КиМ, у суботу 24. фебруара у 12 часова. Том приликом, у оквиру промоције трећег Међународног фестивала средњовековних вештина и заната ШТИТ/SHIELD, презентоване су приказне витешке борбе које су извели чланови витешког удружења Бели Орлови из Београда. Програм ТО Грачанице је привукао велико пажњу и интересовање свих посетилаца и учесника сајма. Посебно интересовање посетилаца штанда ТО Грачанице, привукли су: оклоп Милоша Обилића (који је носио представник удружења Ред Змаја из Грачанице) и средњовековне одоре краља Милутина и краљице Симониде (које су носили радници ТО Грачанице). Програм представљања су пратиле и пројекције 8 промотивних видео спотова, које је ТО Грачанице припремила за промоцију манaстира Грачанице, археолошког парка Улпијана и витешког фестивала ШТИТ/SHIELD.

На сајму је начелно договорено учешће ТО Грачанице и средњовековног удружења Ред Змаја у обележавању 850 година манастира Светог Николе у Куршумлији. Одржано је више од 20 састанака са туристичким оператерима из региона, на којима су договаране сарадње и заједничко организовање туристичких посета Грачаници. Најављено је неколико група туриста, међу којима је и група младих из Лесковца, који ће присуствовати овогодишњем витешком фестивалу у Грачаници. Очекујемо да ће планиране активности ТО Грачанице утицати на то да се у 2018. години број туриста повећа за 10% у односу на 2017. годину.

Штанд ТО Грачанице су на дан презентације туристичке понуде Грачанице посетили председник општине Грачаница Срђан Поповић са својим сарадницима и директорима одељења општине.

Check Also

Кинески медији о разговору Вучића и Си Ђинпинга

Угледна кинеска телевизија ЦЦТВ пренела је вест да су српски председник Александар Вучић и лидер …