Главна / Вести / Свет / Поповић учествовао на Симпозијуму градоначелника Југоисточне Европе

Поповић учествовао на Симпозијуму градоначелника Југоисточне Европе

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић, на позив Светске банке, учествовао је на дводневном Симпозијуму градоначелника Југоисточне Европе у Бечу.

Циљ сусрета јесте размена искустава, идеја и достигнућа на пољу вођења финансија, урбаног развоја и управљаља простором, руковођењу и укључивању грађана у доношење одлука. Своја искуства присутнима пренели су најпре представници европских градова – Беча, Варшаве и Торина.

На маргинама симпозијума, председник Поповић је о могућим инвестицијама и помоћи у планирању урбанизације општине разговарао са представником Европске инвестиционе банке г. Хасаном Моуатадидиом и г. Пјером Бартелом из Франсуске агенције за развој.

„Ако хоћемо да Грачаница постане град, морамо да израдимо урбанистички план са свим садржајима и објектима које један град треба да поседује. За Општину Грачаница то је од егзистенцијалног значаја, јер само тако можемо да задржимо омладину и економски ојачамо“, казао је Поповић.

Симпозијум, чији је покровитељ Светска банка-Аустрија, под називом „Одрживи и инклузивни урбани развој у Југоситочној Европи“, окупио је 170 учесника: представнике централних и локалних власти, мреже НАЛАС, владиних организација и невладиног сектора, стручњаке из области градских финансија и урбанизма из Југоисточне Европе.

На симпозијуму учествовали су представници и градоначелници из Србије, Македоније, Албаније, Црне Горе, Хрватске.

Check Also

Стано: Вучић и Курти 15. јуна у Бриселу

Нова рунда дијалога Београда и Приштине одржаће се у уторак 15. јуна у Бриселу, најавио …