Главна / Вести / Косово и Метохија / Допремљени лекови КБЦ-у Приштина и здравственим установама

Допремљени лекови КБЦ-у Приштина и здравственим установама

У Грачаницу је јутрос пристигла већа количина ампулираних лекова и санитетског материјала за потребе овдашњих здравствених установа. Требовани медицински материјал допремљен је захваљујући залагању и посредовању надлежних државних институција.

Директор КБЦ Приштина са тренутним седиштем у Грачаници Братислав Лазић захвалио је на снажној подршци Канцеларије за Косово и Метохију и истакао да ће количина допремљених лекова задовољити нормалан рад болнице и Домова здравља на овим просторима.

“Захваљујући веома снажној подршци Канцеларије за Косово и Метохију и Министраства здравља Рапублике Србије, као и веома снажном ангажовању Клиничко-болничког центра Приштина-Грачаница ми смо успели да остваримо ову испоруку лекова, која ће у једном веома значајном временском периоду допринети у пружању здравствених услуга становништву централног дела Космета. Очекујемо да је ово само једна од испорука у низу, и да ће овакав начин снабдевања имати један континуитет, што би свакако допринело комплетној стабилности и животу нашег становништва на овим просторима”, рекао је директор Лазић.

Са пристиглом количином лекова и санитетског материјала здравственим установама ће бити омогућено нормалније функционисање и рад у дужем временском периоду.

“Оно што смо данас добили је једна врло значајна количина што ампулираних лекова што антибиотика. Добили смо око 11000 боца раствора што ће много значити за контуирани рад наше установе. Оно што је посебно значајно је да смо добили лекове које нисмо у задњих пар година имали, а то су антибиотици – лонгацеф и остали други јаки антибиотици попут фраксипарина, затим анестетици који су јако важни за рад хирушке клинике и гинекологије и велики асортиман амупулираних лекова. Са овом количином, према нашој просечној потрошњи, мислим да смо у следећих шест месеци осигурали рад болнице у пуном капацитету”, рекао је Жарко Јовановић, главни техничар у КБЦ-у Приштина-Грачаница.

Највећи део испоруке намењен је клиникама болничког Центра Приштина са седиштем у Грачаници, а одређена количина је и за Домове здравља.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …