Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић данас о Космету и популационој политици

Вучић данас о Космету и популационој политици

Председник Србије Александар Вучић обратиће се данас нацији поводом две теме од највећег националног значаја: Косова и Метохије и популационе политике Србије.

Прес служба председника Србије је саопштила да ће се Александар Вучић нацији обратити у 11 часова.

Иначе, председник Вучић је у Прокупљу, у разговору с новинарима, најавио да ће у суботу изнети више детаља у вези са истрагом убиства Оливера Ивановића.

Председник Вучић је том приликом рекао да међународној заједници, која је гарант Бриселског споразума, а не само Албанцима, више ништа не верује по питању формирања Заједнице српских општина.

“О ЗСО се прича на сваком састанку. Ја им не верујем ништа. Пет година ме лажу. Пет година тражим и сада кажем ‘лажете ме’. Не само Албанци. Њима нисам превише ни веровао, већ вама из међународне заједнице”, рекао је председник Србије.

Говорећи о популационој политици, Вучић је истакао да сваког дана губимо 107 људи и зато морамо да учинимо све што можемо на повећању наталитета.

Тим поводом најавио је да ће са министарком без портфеља Славицом Ђукић Дејановић представити нови програм Владе за подстицање наталитета.

Како је рекао, он нема гору ноћну мору од бројева о паду наталитета које свакодневно чита.

Извор: Танјуг, РТС

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …