Главна / Вести / Србија / Дијана Вукомановић нова министарка просвете ?

Дијана Вукомановић нова министарка просвете ?

dijana-vukomanovic(1)Потпредседница Социјаистичке партије Србије Дијана Вукомановић у разговору за лист “Данас” није искључила могућност да постане министарка просвете у реконструисаној Влади Србије.

Она је, одговарајући на питање да ли ће доћи на чело ресора просвете и науке, навела да има искуство од скоро 20 година рада у научно-истраживачким институтима, да је статус просветних радника и научника неадекватан њиховом знању и раду, али је могуће унапредити ситуацију у том домену, као и да нема страх од нових изазова.
“Није битно да ли бих ја пристала да будем министар просвете, технологије и науке, него је битно да ли имам квалификације, радно и политичко искуство да будем релевантни кандидат за такву изузетно одговорну функцију”, истакла је Вукомановићева.

Она је навела да је готово две деценије радила у научно-истраживачким институтима, дуги низ година сарађивала, односно руководила пројектима и финансијским средствима у сарадњи са домаћим и међународним (не)владиним организацијама и да има менаџерско искуство решавања проблема, не само у канцеларији, већ и на терену.
“Немам страх од нових изазова, јер знам да се проблеми не решавају наредбом, већ компромисом”, истакла је Вукомановићева.

Она је нагласила да је статус просветних радника и научника неадекватан њиховом знању и раду, што зна, јер је била једна од њих, али мисли да је могуће изборити се за већу буџетску ставку за овај ресор, “јер је то питање људских права на знање и прогрес”.
“А знање није роба, како тврде лидери ЛДП, већ је знање наш стратешки ресурс. Још нешто ми даје самопоуздање: била сам и “вуковац” у гимназији и најбољи студент генерације и докторирала сам политичке науке на Београдском универзитету, који је данас међу 350 најбољих на свету. Ипак, све ово још не значи да ћу баш ја бити нови министар “, рекла је она.

Извор: Тањуг

Check Also

Петар Петковић: Београд је чврсто и недвосмислено опредељен за дијалог и нормализацију односа са Приштином

Ноторна је и лако проверљива лаж коју је данас на рачун председника Србије Александра Вучића …