Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић и обраћању нацији: Ако нешто не урадимо нећемо имати ни народ ни државу

Вучић и обраћању нацији: Ако нешто не урадимо нећемо имати ни народ ни државу

Ако не дођемо до решења косовског проблема, Србији се не пише добро у будућности из много објективних критеријума, рекао је данас председник Александар Вучић на ванредној прес конференцији на којој је говорио о Косову и популационој политици.

Вучић је изнео поражавајуће податке о паду наталитета и поручио да ће Србија, уколико се тако настави, нестати као нација, те додао да је Влада управо због тога донела мере и акциони план о њиховом спровођењу, а с циљем повећања наталитета.

ЗСО пет година остала мртво слово на папиру

Више од пет година покушавамо на сваки начин да диођемо до мира и решења косовско-метохијског чвора, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је у обраћању нацији, на дан годишњице погрома на Косову, рекао да је у Бриселском споразуму првих шест од укупно 15 тачака посвећено Заједници српских општина.

За Косово само компромис или решења неће ни бити и тачка

Ако не буду хтели компромис, решења неће бити и тачка, поручио је данас председник Александар Вучић.

“Наставићемо зато разговоре с Албанцима, да покушамо да решимо наше проблеме, без обзира што им ништа не верујем. Али, ми немамо други избор”, рекао је Вучић на ванредном обраћању нацији поводом косовског питања, као кључног политичког проблема земље, и поразне демографске слике, као главног проблема државе, како га је раније већ дефинисао.

У Брисел 23. на дијалог идем без икаквих очекивања

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да у Брисел, на наставак дијалога са Приштином 23. маја, иде без икаквих очекивања, а да је његов посао да штити интересе Србије, нашу државу и нашу будућност.

“Ми чекамо формирање Заједнице српских општина или понуду за компромисно решење косовског проблема”, рекао је на конференцији за штампу после обраћања нацији поводом демографског проблема.

Вучић позвао Србе да не учествују у формирању војске Косова

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас Србе са Косова и Метохије да не учествују у формирају војске Косова.

Вучић је на прес конференцији рекао да власти у Приштини иду по српским срединама и поткупљују српске младиће да би ишли у њихову војску.

 Извор: Танјуг

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …