Главна / Вести / Косово и Метохија / Породице киднапованих и убијених обележиле мартовски погром

Породице киднапованих и убијених обележиле мартовски погром

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији данас је, у својим просторијама у Београду, обележило је годишњицу трагичних догађаја који су се десили 17. марта 2004. године.

Тог дана убијени су и протерани са својих огњишта Срби , оштећене су и запаљене куће као и православне цркве и манастири.

Председник Владине комисије за киднапована, убијена и нестала лица Вељко Одаловић присутне је подсетио на погром 2004. године.

“Оно што се тада десило као и много година раније па и данас , они који су инспирисали, организовали и извршили те злочине нису одговарали”, рекао је он и додао да Србија и сваки Србин треба да диже глас на снаком месту .

Потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић је рекао да је прошлост на КиМ тешка, да је страдало пуно невиних жртава “чији џелати још увек нису кажењени”.

“Желим да поручим да ће суд који је формиран коначно свој посао урадити “, рекао је он и додао да ће се у интересу српског народа на КиМ борити за мир и стабилност и да нас буде више.

Обележавању годишњице у спомен соби “Косметске жртве” присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић,  заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић,кошаркаш Дејан Томашевић , супруга убијеног Оливера Ивановића Милена , представници државних и друштвених институција и СПЦ.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …