Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Јанковић ћутао када је Приштина прогласила независност

Ђурић: Јанковић ћутао када је Приштина прогласила независност

Служба за информисање Српске напредне странке објавила је саопштење за јавност Марка Ђурића, потпредседника Главног одбора Српске напредне странке, у којем се каже:

-Саша Јанковић је у праву да је тема Косова и Метохије враћена тамо где и заслужује да буде, међу најважније политичке теме у нашој држави, тамо где није била када су он и његови ДОС-овски савезници владали Србијом и када је Приштина прогласила независност, а Срби у нашој јужној покрајини били жртве погрома.

Ћутао је тада Саша Јанковић, баш као што су ћутке у времену за које су били одговорни он и његова тајкунска братија гледали и једнострано проглашену независност 2008. године, без жеље и могућности да се супротставе онима који су то радили и омогућили, надајући се да их исти ти спонзори приштинских сепаратиста могу одржати на власти како би могли да наставе пљачку државе.

Зато и не чуди што, док је био наводни заштитник грађана, Саша Јанковић за пуна два мандата није написао ниједан ред и ниједно слово о положају Срба на КиМ.

За њега су наши сународници на КиМ били и остали непостојећи грађани, или у најмању руку грађани другог реда. Ниједном их није ни погледао ни посетио. Сети их се тек онда када му буде згодно да из свог топлог и удобног салона добаци нешто преко њихових леђа.

Могуће је да Јанковићева незаинтересованост за положај Срба на КиМ има везе и са чињеницом да они убедљивом већином, готово једногласно, подржавају председника Александра Вучића и политику коју он оличава.

Председник Александар Вучић је заиста тешком муком међу најважније државне и националне теме вратио питање шта Србија може да добије у процесу решавања питања Косова и Метохије, после свега онога што су Јанковић и његова тајкунско-удворичка братија годинама уназад изгубили, наводи се у саопштењу Службе за информисање СНС.

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …