Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић припадницима Јеврејске заједнице честитао Песах

Ђурић припадницима Јеврејске заједнице честитао Песах

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име председнику Савеза јеврејских општина Србије Роберту Сабадошу, рабину Исаку Асиелу и свим припадницима Јеврејске заједнице у Србији честитам велики празник Песах.

Један од највећих јеврејских празника показује нам да снагом љубави према ближњима, вером и поштовањем различитости заједнички доприносимо миру и просперитету, како у нашој средини, тако и широм света.

Ослобађање од ропства, слобода и независност, на које подсећа овај празник, постали су  неодвојиви део универзалне светске баштине, а уједно су и симбол и именитељ српског постојања, што трајно повезује наша два народа, учвршћујући наше пријатељство и узајамно поштовање.

Нека вам празнични дани ходочашћа и молитве буду надахнуће да и убудуће обогаћујете друштвени и културни живот у нашој земљи и доприносите напретку и просперитету наше заједничке државе.

Уз жељу да овај велики празник донесе мир, заједништво и благостање у домове Јевреја у Србији и широм света, желим Вам још једном срећан Песах!

 

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …