Главна / Друштво / Урош Давидовић у посети Општини Грачаница

Урош Давидовић у посети Општини Грачаница

Председник Срђан Поповић данас је угостио Уроша Давидовића аутора емисије „Добра земља“, како би разговарао са пољопривредним произвођачима из општине Грачаница.

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић, изјавио је у разговору да ће општина Грачаница уложити напоре како би пољопривредницима са нашег простора омогућили што успешније бављење овом најзначајнијом привредном граном.

„Пољопривреда је за нас доста битна грана, у скоријој будућности морамо да нађемо начине да превазиђемо проблеме са којима се суочавамо“, казао је Поповић.

На састанку је приказан и кратак филм о тренутном стању у пољопривреди, а  Директор Туристичке организације Грачаница, Бобан Петровић је детаљно образложио са којим се то проблемима сусрећу пољопривредни произвођачи.

Аутор емисије „Добра земља“, Урош Давидовић закључио је да је много теже бавити се пољопривредом у Грачаници него било где у Србији.

„Све је овде много теже, реалност овде не би требала да буде прозводња пшенице, нити од тога икад може да се живи. Повртарство веома тешко може да функционише. Оно чега нема у Грачаници а што би било корисно и од чега може да се живи то је сточарство“, казао је Давидовић.

Иако је састанак трајао више од два сата, пољопривредницима, ипак, то није било довољно да поставе питања, изнесу проблеме, односно сугестије и предлоге, те затраже помоћ.

Пољопривредници су изнели проблеме са којима се суочавају и затражили помоћ у решавању проблема и развоју пољопривреде.

Истакли су да и даље највећи проблем остаје ниска цена откупа жита и пољопривредних производа и недовољно развијено тржиште.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …