Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић: ЗСО ће бити формирана. Наствљамо интензивније да помажемо Србе на Косову

Јевтић: ЗСО ће бити формирана. Наствљамо интензивније да помажемо Србе на Косову

“Заједница српских општина ће бити формирана. Дошло је време. Дуго смо чекали оно што нам припада, оно што је циљ и што није уперено против никога.Настављамо конкретно да помажемо српски народ на Косову и то ће нам бити приоритет у наредним данима “, рекао је потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, пред великим бројем окупљених мештана општине Клокот-Врбовац.

Јевтић је позвао Приштину и Брисел да формирају ЗСО онако како је то потписано у Бриселу и никако другачије.

„Оне који кажу да смо кренули у нешто што је једнострано и што има кратак рок, подсетићу још једном, пет година је прошло од како је тај Споразум потписан.Дакле, ако је пет година кратак рок ја не знам шта је дужи рок. Позивамо Приштину и представнике ЕУ који су гарант потписаног Споразума да то учине у складу са потписаним. Ми смо спремни да на позитиван начин допринесемо процесу у смислу коначног успостаљања ЗСО“ .

Помоћ и подршку људима који живе у општини Клокот, коју је председик Вучић обећао ћемо наставити и то интензивније у наредним данима, казао је он.

„Проблеме ћемо решавати ефикасно. Мислим на изградњу кућа и свега осталог што доприноси опстанку и останку Срба на Косову. Захтеве за решавање проблема са којима се суочавате предајте у Општини а ми ћемо их размотрити и решавати“, нагласио је министар Јевтић.

Пренео је поруке у име председника Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марка Ђурића да буду јединствени јер ће како је рекао „само тако поразити оне који су против опстанка и живота Срба на Косову“.

Поручио им је да не подлежу притисцима и продају имовину.

„Знам да је било великих проблема у Клокоту али заједно ћемо их решити“, казао је он.

Српска листа спремна за изборе

Коментарисао је последња дешавања на косовској политичкој сцени када су у питању избори и рекао да је Српска листа спремна за изборе и да ће направити бољи резултат ако до избора дође.

„Спремни смо за парламентарне изборе. Срспка листа наравно сада ће деловати из опозиције докле год се ти избори не распишу и ситуација не промени. И те како смо спремни за изборе. Сигуран сам да ћемо имати бољи резултат него на последњим локалним и парламентарним изборима, а подсетићу све да смо тада освојили 90% подршке на парламентарним, а што се тиче локалних у свих десет већинско српских општина смо добили наше представнике“, изјавио је министар Јевтић.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …