Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић са митрополитом Порфиријем: СПЦ важна за опстанак Срба

Јевтић са митрополитом Порфиријем: СПЦ важна за опстанак Срба

Након јучерашњег сусрета са представницима Српског народног вјећа, потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, данас се у Загребу састао са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.

Са њим је разговарао о положају Срба на Косову. Јевтић је истакао да са СПЦ има блиску сарадњу јер како је рекао „ Црква је један од важнијих стубова опстанка Срба на Косову и посебно значи сваком Србину“. Изразио је уверење да је тако и у Загребу јер је српски народ и те како везан за своје светиње.

Упознао га је да се представници Срба на Косову боре да Црква има већа права и бољи положај и да се то ради на институционалан начин усвајањем новог Закона о верским заједницама, који ће Цркви дати већа права.

Јевтић је током састанка рекао да је ова година важна за решавање многих питања која муче народ на Косову и да треба мудро приступити решавању сваког проблема који стоји на путу боље будућности и, како је рекао „важно је да знамо шта хоћемо а не шта нећемо“ а када је о животу Срба на Косову реч.

Митрополита је информисао да је у Загребу чуо корисне информације које се на Косову требају применити како би се заштитила права невећинског народа.

„Обрадовао сам се Вашем доласку и сматрам да је јако важно што сте овде да видите како функционишемо, како би касније говорили о животу Срба на местима на којима се одлучује. Чувајте нам Србе на Косову и борите се за њих“, казао је митрополит Порфирије министру Јевтићу.

На крају састанка је закључено да се за бољи живот Срба треба борити на све начине и истакнуто да ће тако и бити убудуће.

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …