Главна / Култура / Годишњи концерт Хора “Симонида” одржан у Грачаници

Годишњи концерт Хора “Симонида” одржан у Грачаници

Публика је, у пуној сали Дома културе у Грачаници, уживала у песмама Хора Симонида и њихових гостију на великом годишњем концерту, који је приредило Удружење Симонида из Грачанице.

Хор Симонида основан је фебруара 2017. године, тренутно броји 27 чланова и може се рећи да су још на почетку, међутим већ су били спремни за велики годишњи концерт и по речима предедника овог удружења Братислава Богдановића, ово је била права прилика да чланови хора покажу шта су до сада научили, а да истовремено публика да свој суд о њиховом досадашњем раду.

Хор Симонида основан је са циљем да младе људе у нашем окружењу усмери на пут вере и традиције, да их упозна са звуком старих српских песама. Хор Симонида и до сада је имао запажене наступе, док овај концерт представља круну њиховог досадашњег рада.

Публика је аплаузима поздравила сваку тачку. Запажен је био и наступ њихових гостију, музичког састава Ступови, који већ имају своје вокално-инструменталне аранжмане, као и наступ певачког ансамбла Косовски божури и певачке групе Родослов.

На самом почетку овог величанственог певачког догађаја, скуп је благословио отац Сава Шмигић, који је нагласио да је ово прави начин да се наша деца уче вери и традицији. Он је напоменуо да владика Теодосије није био у прилици да присуствује концерту.

Председник Удружења Симонида доделио је захвалнице институцијама, приватним предузећима и појединцима за указану помоћ у досадашњем раду.

Био је ово испит за чланове хора Симонида, који су без сумње положили. Сада знамо да ће многи културни догађаји бити незамисливи без њихове песме.

Check Also

Представа “Звонар Богородичине цркве” одиграна у Зајечару

Синоћ је у позоришту “Зоран Радмиловић” у Зајечару одиграна представа “Звонар Богородичине цркве” а наступ …