Главна / Друштво / Кућа за омладину: Наши штићеници свакодневно имају своје активности

Кућа за омладину: Наши штићеници свакодневно имају своје активности

Кућа за омладину на “Падалишту” у Грачаници ради од 2004. године. Капацитет куће је за десет корисника. Тренутно је запослено шест неговатељица и четири медицинске сестре. Менаџер “Куће за омладину” је Слађана Јевтић.

Недавно су за штићенике Куће за омладину организована предавања на тему “Здрава исхрана”, на иницијативу директора одељења за здравство Александра Поповића и ученика и наставника средње Медицинске школе. Менаџер у Кући за омладину Слађана Јевтић истакла је да су предавања била не само корисна већ су их корисници са одушевљењем прихватила и драге воље учествовали у истим.

“Наши корисници су били одушевљени предавањима и радо узвраћали питањима о здравој исхрани. Захваљујемо и директру за здравство господину Поповићу и ученицима и наставницима Медицинске школе и посебно се радујемо њиховом обећању да ће нас поново посетити и да ће овакви сусрети сада бити учесталији”, навела је Јевтић.

Корисници Куће за омладину свакодневно имају неке активности. Према речима менаџера Слађане Јевтић они корисници којима опште здравствено стање то дозвољава тренутно имају активности у баштама и сређивању врта. Међу корисницима има оних који се баве фризерским занатом, а један од корисника ради на изради таписерија.

У склопу Куће за омладину постоји и радионица, намењена корисницима који овде бораве и коју ће, када буде потпуно оспособљена за рад, моћи да користе у различите сврхе и за различите активности.

Check Also

Обележена храмовна слава у Липљану

Литургијом са литијама , коју је служио свештеник Драгиша Јеренић  у цркви св. Флоре и …