Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић на свечаности у резиденцији норвешког амбасадора поводом наставка пројекта стажирања

Срђан Поповић на свечаности у резиденцији норвешког амбасадора поводом наставка пројекта стажирања

Председник општине Грачаница Срђан Поповић присуствовао је данас у резиденији Норвешког амбасадора у Приштини пријему поводом наставка пројекта „Програм стажирања у јавним институијама на централним и локалном нивоу“.

Заједнички пројекат Канцеларије за питања заједница и Норвешке амбасаде који је настао 2013. а покренут 2014. године када је Поповић руководио овом канцеларијом Владе Косова ових дана биће настављен а стотину студената из невећинских заједница стажираће као и претходних година у јавним институцијама на централном и локалном нивоу.

Тим поводом у резиденији Норвешке амбасаде одржан је пријем а председник општине Грачаница Срђан Поповић је обраћајући се присутнима захвалио Норвешкој амбасади што је као  и на почетку пројекта 2014. године  и данас препознала битност овог пограма.

„И данас се као и 2014. године са истом енергијом и разумевањем пружа подршка и омогућава континуитет овог програма.Веома је битно да се коначно да проценат који је намењен невећинским заједницама у интитуцијама како би се борили за наша права. А вама стажистима поручујем  да у трајању стажирања стекнете неопходно искуство и сутра лакше нађете посао“, казао је Поповић.

Норвешки амбасадор на Косову Пер Странд Сјастад изјавио је на свечаности да је за Норвешку ово веома битан пројекат и да ће наставити да помаже и у наредним годинама.

Будућим стажистима и гостима на пријему поводом наставка пројекта стажирања обратили су се и Далибор Јевтић заменик премијера Косова и министар за заједнице и повратак у техничком мандату, Махир Јегилар министар јавне управе, Иван Милојевић директор Канцеларије за  питања заједница и Дуда Баље посланица у Скупштини Косова.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …