Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојчетовић: Ваучери урушавају образовни систем РС на КиМ

Стојчетовић: Ваучери урушавају образовни систем РС на КиМ

vauceriДупла примања, односно ваучери који се исплаћују просветним радницима од стране косовског буџета урушавају образовни систем Републике Србије на Косову и Метохији, изјавио је данас у Грачаници начелник Школске управе у покрајини Предраг Стојчетовић. „Став Министарства просвете Републике Србије и Школске управе је апсолутно јасан по овом  питању. Ваучери и потписивање уговора су незаконити и они урушавају образовни систем Владе Републике Србије на овим просторима“ рекао је Стојчетовић на састанку са директорима основних школа Косовског округа, одржаног у Основној школи „Свети Сава“ у Сушици.

Стојчетовић је за наш програм истакао да је ово један од редовних састанака који се одржава сваке године.

„Ово је редован састанак са директорима основних и средњих школа на подручју косовског округа. Кључна тема је пре свега упутство министра просвете о рационализацији и формирању првог и петог разреда, односно првог разреда средње школе у складу са донетим упуством Министарства просвете. Друга питања, тичу се примене новог закона о образовању, донетог од стране Скупштине Републике Србије, као и Закона о основној и средњој школи и изменама и допунама Закона о основном систему образовања и васпитања Репубике Србије“ рекао је Стојчетовић.

Он је посебно истакао, да се на састанку разговарало и о дистрибуцији бесплатних уџбеника, односно, како ће и на који начин уџбеници бити дистрибуирани до школа, односно ученика.

Предраг Стојчетовић о Ваучерима:

Предраг Стојчетовић о о почетку школске године:

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …