Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић обишао Добротин и са мештанима разговарао о санирању последица поплаве

Поповић обишао Добротин и са мештанима разговарао о санирању последица поплаве

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је са сарадницима у Добротину подручје које је недавно страдало у поплави и увидео на који начин се може помоћи у решавању последица.

Поповић је Добротин обишао како би се уверио у тренутно стање и на лицу места упознао са до сада предузетим мерама од стране општине за санирање последица поплаве. Са мештанима, којим је у поплави страдала имовина, разговарао је о начинима и могућностима општине за санирање настале штете.

Поповић је истакао да је Комисија за процену штете урадила свој посао и да ће се по завршетку извештаја знати на који начин ће се приступити њеном санирању.

„Тежак је призор, штета није мала, што сам имао прилку лично да се уверим. Општина Грачаница је реаговала у складу са својим могућностима и мештанима Добротина који су били погођени поплавом помогла у чишћењу станова и поплављеног подручја. Екипе јавне службе су потом извршиле дезнфекцију, дезинсекцију и дератизацију станова, а исто биће учињено и на поплављеном подручју. Након извештаја о штети знаћемо на који начин ће бити санирана штета у кућама и становима. Видео сам да је доста мостова, који воде до приватних кућа, оштећено и срушено што се мора у што скоријем времену санирати и поправити. Морамо превентивно проширити корито реке која протиче кроз Добротин“, казао је Поповић.

На састанку са мештанима који је уследио после обиласка станова, кућа и терена, у Основној школи у Добротину са мештанима је договорен план за санацију штете, за наредне дане: набавка машина за извлачење влаге из станова и кућа, чишћење простора око зграда од муља и осталог смећа, спољна дезинфекција зграда и приватник куша (унутрашња је урађена), доношење и посипање песка код зграда и обданишта, решавање проблема канализације, са статичарем обићи терен око изградње нових мостова, санирање речног корита.

Заједно са председником Поповићем, поплављено подручје у Добротину обишли су и директор јавних служби Владица Трајковић, директор пољопривреде Драгиша Стојановић и директор урбанизма и заштиту животне средине Дејан Jовановић.

Check Also

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“. Прави …