Главна / Друштво / Света Живић: Добровољно давање крви најхуманији људски гест

Света Живић: Добровољно давање крви најхуманији људски гест

Обележавање Недеље Црвеног крста почело је 08. маја и трајаће до 15. у текућем месецу.

Црвени крст у Грачаници је обележавање Недеље “најхуманијег светског удружења” започело даривањем поклон пакета новорођеној деци на педијатријској клиници у Грачаници.

Гостујући у Дневнику Телевизије Грачаница, секретар Црвеног Крста Света Живић је истакао да се ради о симболичном поклону пуног љубави за новорођенчад у нашој општини, а да се обележавање наставља акцијом добровољног давања крви која ће се спровести у петак од 09 до 14 сати.

“То су пакетићи пуни љубави, којим смо и ове године хтели да обрадујемо мајке и наше бебе. Тако смо започели активности у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, а наставићемо их једном од најхуманијих акција које организујемо, а то је акција добровољног давања крви, која ће бити оджана у петак од 09 до 14 часова у просторијама Црвеног крста на Падалишту у Грачаници. Према нашим статистикама имамо негде око 400 активних давалаца ове драгоцене течности, а на радост свих нас је да се тај број константно увећава. Могао бих слободно да кажем да су добровољни даваоци крви најхуманији људи, а сама акција је позив за најхуманији гест који човек може у живот да пружи”, рекао је Живић.

Црвени крст у Грачаници се може похвалити бројем волонтера. Секретар Црвеног крста у Грачаници Света Живић је позвао све омладинце да им се придруже, јер како каже “волонтера никад доста”.

Обележавање недеље Црвеног крста у Грачаници ће бити завршено квизом “Шта знаш о Црвеном крсту”. Учесници квиза ће бити ученици школа из наше општине, а најбоље у квизу очекује награда- десетодневно летовање у Баошићима.

Црвени крст у Грачаници сваке године организује летовање на црногорском приморју за групу деце која припадају социјално угроженој категорији. Према речима Свете Живића, секретара Црвеног крста Грачаница, ускоро почињу припреме за поменуто летовање, односно школу Црвеног крста на Јадрану.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …