Главна / Друштво / Поповић: Даћемо све од себе да се побољша живот младих у ОГ

Поповић: Даћемо све од себе да се побољша живот младих у ОГ

У емисији „Општински час“ Радио Грачанице о проблемима на територији Општине Грачаница, плановима и до сада урађеним пројектима говорио је председник ове општине Срђан Поповић.

„Општина Грачаница се труди да помогне својим суграђанима колико је у могућности. Данас је постављен камен темељац за нову кућу седмочланој породици Драгана Стојановића из Грачаница. Овој породици је прошле године изгорела кућа и обећали  смо да ће добити нову и бољу и   успели смо да обезбедимо средства . У наредном периоду ће се поделити грађевински материјал, а и  почиње изградња шест нових стамбених зграда од 24 стана у Лапљем селу.  Поделићемо и станове у Сувом Долу.  Трудићемо се да олакшамо живот својим грађанима, јер много је проблема са којима се суочава наше становништво. Један од највећих је  незапосленост, стамбено збрињавање и још много других.  Сада је најбитније да се направи стратегија, а то је долазак инвеститора јер ће се тако отворити и нова радна места. Планирано је да општина добије своје Комунално предузеће, зграду Водовода, а и очекујемо једну нову аутобуску линију до суседних села која је преко потребна већ 20 година суграђанима општине Грачаница“.

Према речима Поповића општина Грачаница има пуно планова који ће побољшати  живот становништву на територији општине.

„Мештани Угљара ће  добити  ново обданиште  јер су до сада деца била смештена у приватној кући, а за неколико месеци ће добити своје просторије од 432 квадрата. Примопредаја спортског  центра ка Ливађу од стране Канцеларије Европске уније општини Грачаница  ће бити ускоро, што ће нашој омладини олакшати да се баве спортом јер смо ми општина која се може похвалити  да има младу и талентовану децу , која се са такмичења увек врате са наградама. Будућност наше општине су млади људи зато морамо сви заједно  да дамо све од себе,  да се њихов живот побољша”.

Што се тиче средњошколског центра радови су у току и наредне године ће коначно средње школе добити своје просторије

“Упознати сте да је био проблем подземних вода и да су због тога обустављени радови на средњошколском центру у Лапљем селу али и то је решено.  У току су радови  и не постоје више никакве препреке да наши средњошколци  коначно после 19 година добију своје учионице и кабинете.“, рекао је Поповић.

Пре неколико дана је поплављено село Добротин, страдале су стамбене зграде, куће и домаћинства. Породице су тренутно смештене код рођака и пријатеља док се омогући повратак. Процена штете је око 100 000 евра.

„Мештани су утучени јер неким породицама је све у тренутку уништено. Одржан је састанак  и тамо се мора одмах реаговати и  пружити помоћ како би се што пре вратили у своје куће и станове.Општина Грачаница је спремна да на све начине помогне. Одељење Јавних служби је на терену, урађена  је дезинфекција,  дезинсекција,  дератизација“.

Невладина организација „Центар за медије и економски развој“ у наредна четри месеца организује два пута месечно емисију „Општински час“.

 

 

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …