Главна / Друштво / Меморијални турнир „Димитрије Поповић“ у Грачаници од 25.маја до 5 јуна

Меморијални турнир „Димитрије Поповић“ у Грачаници од 25.маја до 5 јуна

 Четрнаесту годину за редом у Грачаници се, у знак сећања,  одржава меморијални турнир посвећен трагично страдалом седамнаестогодишњем ученику средње медицинске школе Димитрију Поповићу , кога су Албанци убили док је са својим друговима, враћајући се након изласка у град , куповао храну на киоску у центру Грачанице.

Организатор турнира Дејан Поповић, каже да је и ове године интересовање за учешће било велико и да ће учешће узети 20 екипа за такмичење у малом фудбалу.

„Драго ми је да је и ове године владало велико интересовање за учешће на турниру. Ово је само  један од начина да Димитрија памтимо и никада не заборавимо ову трагедију која нас је задесила”, каже Дејан Поповић, брат од стрица покојног Димитрија.

Екипе су распоређене у четири групе од по пет екипа, а  по речима Поповића, одиграће се укупно 40 утакмица у групној фази и 8 утакмица, које ће се играти у финалној фази такмичења.

“Играће се по пет утакмица сваког дана у периоду од 18 до 22сата. Очекујем да ће интересовање навијача бити на нивоу претходних година“, каже Поповић, који истиче да је посебно задовољан чињеницом да на турниру учествују и екипе које нису са територије општине Грачаница, попут екипе из Бабиног Моста, Кузмина и Готовуше која је и прошлогодишњи победник турнира.

Другу годину за редом биће одржано и такмичење у баскету, за које, по речима Поповића,  такође влада велико интересовање.

Утакмице у малом фудбалу играће се на полигону ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, а у случају лоших временских прилика користиће се балон сала спортског комплекса „Драган Џајић,  на чијем ће терену   бити одржано и такмичење у баскету.

Победнике турнира очекују новчане награде, које се прикупљају од котизације екипа, а најуспешније екипе добиће и пехаре, медаље и мајице са ликом Димитрија.

Организатор турнира  Дејан Поповић, позвао је суграђане да дођу на турнир,  навијају за своје фаворите и на тај начин још једном одају почаст Димитрију.

Турнир ће се играти у термину од 25 маја до 5. јуна.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Наставићемо да трагамо за отмичарима и да инсистирамо  на њиховом кажњавању

Отмица рудара Жарка Спасића, која се догодила на данашњи дан 1998. године, означила је почетак …