Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Упозоравали смо да Приштина није заинтересована за ЗСО

Ђурић: Упозоравали смо да Приштина није заинтересована за ЗСО

Председник Александар Вучић и Србија све време указују и упозораву да Приштина није заинтересована за техничке нити друге преговоре, и да нису заинтересовани ни за потписани споразум о ЗСО, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Очекујемо јасну реакцију Еворпске уније, рекао је Марко Ђурић Тањугу, поводом изјаве координатора за дијалог између Београда и Приштине у косовској влади Авнија Арифија да Косово разговором о Заједници српских општина губи време.

“Када учесник у једном преговарачком процесу каже да је губљење времена разговор о неком неспроведеном споразуму, онда нешто није у реду или са преговарачем или са преговарачким процесом. Очекујемо да нам ЕУ разјасни ову недоумицу”, истакао је Ђурић.

Реаговала је и Српска листа која је навела да је разочарана али није изненађена изјавом главног преговарача Приштине, који је својом изјавом ударио нови шамар бриселском дијалогу.

“Очекујемо да Европска унија, чији су изасланици представницима Српске листе на састанцима више пута поновљали да је формирање Заједнице српских општина неспорна обавеза Приштине и да ће Бриселски споразум бити имплементиран у потпуности, изнесе јасну реакцију на овај став Приштине”, наводи се у саопштењу.

Check Also

Kанцеларија за KиМ: Са каквим оправдањем специјалци РОСУ упадају у српску основну школу у Штрпцу?

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с …