Главна / Вести / Косово и Метохија / Грађани код председника општине и ове недеље

Грађани код председника општине и ове недеље

Континуитет разговора са грађанима председник општине Грачаница Срђан Поповић наставио је и ове недеље. Преко 20 њих изнело је проблеме и затражило помоћ општинског руководства.

Већ пет месеци сваке недеље председник општине Грачаница у свом кабинету дочекује грађане. Листа пријављених сваким даном је све већа али је до сада саслушао преко петстотина њих и помогао где год су за то постојали услови.

На разговор код председника општине данас је дошао брачни пар Нићић из Добротина који чека прву бебу. И Елена и њен супруг Небојша су незапослени и то је био главни разлог да затраже пријем код председника.

„ Наш проблем је незапосленост и он је утолико већи јер ускоро постајемо родитељи а живимо у вишечланој породици. Надам се да ће по том питању бити неких помака“, казала је Елена за општинску инфо службу.

Симић Милан од 1999. године као расељено лице из Штимља живи у Грачаници. Кућа у којој живи са супругом и двоје деце откупио је прошле године манастир Грачаница али су услови за живот у њој сваким даном све лошији јер је стара и оронула.

„То је била крајња нужда да прихватим живот у тој кући јер нисам имао где. Имам два студента.Кћерка завршава Медицински факултет са просечном оценом преко 9, а син је апсолвент хемије. За ових 17 година никада ништа нисам добио. Градоначелник је обећао да ће послати комисију да би извршила процену стања куће па ће у складу са тим предузети даље кораке“, рекао је Симић.

Породица Митић из Ливађа чека четврту бебу. Мајка Ана каже да су недавно саградили породичну кућу али им је потребан материјал да је доврше.

„Деца су седми разред, шести и предшколско а на путу је и четврто дете. Надамо се да ће градоначелник помоћи“, казала је Ана Митић.

Проблем Слободана Лазића је такође посао и то је био повод разговора са градоначелником.

„ Градоначелник ме је пажљиво саслушао. Мој проблем је незапосленост а уз то плаћам алиментацију за дете. Чекамо неки конкурс и надамо се да ће ми градоначелник изаћи у сусрет“, рекао је Слободан.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да је директан разговор са грађанима најбољи начин да се упозна са проблематиком и да ће се са том праксом наставити и убудуће.

Check Also

Kанцеларија за KиМ: Са каквим оправдањем специјалци РОСУ упадају у српску основну школу у Штрпцу?

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с …