Главна / Друштво / Поповић разговарао са награђеним ученицима и професорима Музичке школе

Поповић разговарао са награђеним ученицима и професорима Музичке школе

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је ученике и професоре Музичке школе „Стеван Мокрањац“, предвођене директором Андријом Јовићем, како би им честитао на оствареним резултатима на различитим фестивалима.

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Лапљег Села остварили су велики успех. У конкуренцији од око 60 музичких школа из читаве Србије, освојили су две друге и једну трећу награду на такмичењима у Књажевцу, Сремској Митровици и Новом Саду.

Филип Марковић, ученик четвртог разреда, освојио је другу награду за пиано на 62. Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије и 11. Међународном пијанистичком такмичењу у Новом Саду.

Сава Здравковић, ученик четвртог разреда, је у класи хармоника осовјио трећу награду на 62. Републичком фестивалу музичких и балтеских школа Србије, док је Милена Димитријевић ученица другог разреда освојила другу награду на 6. Фестивалу пијанизма у Сремској Митровици.

Младим музичарима, њиховим менторима и директору школе на постигнутим резултатима и успешном предствљању општине Грачаница честитао је председник Срђан Поповић.

„Ово је велики успех за Музичку школу, али и општину Грачаница. Општинска управа и одељење за образовање ће и наредном периоду помагати рад Музичке школе и улагати у младе такмичаре и ученике који резултатима не промовишу само себе и своје школе, већи и општину Грачаница“, казао је Поповић.

„Имамо пуно талентоване деце, сви раде вредно, јер ово није нешто што може да се сакрије, а на крају школске на завршном концерту то се и чује. Ове године имаћемо наступ у оквиру Видовданских свечаности“, каже дирекотр Андрија Јовић.

Један од награђених ученика, хармоникаш Сава Здравковић презадовољан је постигнутим резултатом. „На такмичењу обавезна композиција била је валцер, док сам као другу извео „Ђаволчиће“. Пуно ми значи награда јер је конкуренција била јака, могао сам и боље, али сам био превише уморан зато што сам дан пре такмичења био на екскурзији“, каже Сава.

На постигнутим резултатима ученицима и професорима Музичке школе честитала је и директорица образовања Бранкица Нићић.

Check Also

Обележен Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици обележен је Свечаном академијом у …