Главна / Култура / Окрет театар из Београда одиграо “Сумњиво лице” у Грачаници

Окрет театар из Београда одиграо “Сумњиво лице” у Грачаници

Дом културе Грачаница у сарадњи са Окрет театром из Београда обрадовао је младу грачаничку публику извођењем Нушићевог Сумњивог лица.

Модернија верзија комада Сумњиво лице обрадовала је школарце, који су организовано дошли са својим наставницима и разредним старешинама како би још једну обавезну лектиру овог пута погледали у извођењу поменутог театра из Београда.

Главни лик Јеротије Пантић кога тумачи глумац Окрет театра Марко Николић рекао је уочи играња представе да ће се потрудити да првенствено добро забаве публику и да се нада да ће публика уживати.

“Овде смо први пут и надам се не и последњи. Потрудићемо се да забавимо публику и надам се да ће уживати, с обзиром да се ради о једном од најпознатијих Нушићевих дела, које је у нашем извођењу модернизовано, па самим тим очекујемо да ћемо успети да насмејемо публику”, рекао је Николић.

Млада глумица Марија Ћеранић данас се представила публици у улози Марице, ћерке Јеротија Пантића, среског комесара поменутог Нушићевог дела.

“Играм Марицу која је у нашем извођењу јако модерна. Сигурна сам да ће присутна публика уживати, а искрено се надам да ћемо ускоро поново играти за грачаничку публику, наредног пута можда Кир Јању, с обзиром да смо је извели за митровачке љубитеље театра”, рекла је Ћеранић.

Велика сала Дома културе у Грачаници је била испуњена до последњег места, а наши школарци су сасвим сигурно сагледали дело Бранислалава Нушића из једног другачијег угла.

 

 

Check Also

Мале балерине из Грачанице, добитнице великих фестивалских награда у Београду

Мале балерине из Школе балета у Грачаници са међународне Олимпијаде за плес централног Балкана одржаног …