Главна / Култура / Окрет театар из Београда одиграо “Сумњиво лице” у Грачаници

Окрет театар из Београда одиграо “Сумњиво лице” у Грачаници

Дом културе Грачаница у сарадњи са Окрет театром из Београда обрадовао је младу грачаничку публику извођењем Нушићевог Сумњивог лица.

Модернија верзија комада Сумњиво лице обрадовала је школарце, који су организовано дошли са својим наставницима и разредним старешинама како би још једну обавезну лектиру овог пута погледали у извођењу поменутог театра из Београда.

Главни лик Јеротије Пантић кога тумачи глумац Окрет театра Марко Николић рекао је уочи играња представе да ће се потрудити да првенствено добро забаве публику и да се нада да ће публика уживати.

“Овде смо први пут и надам се не и последњи. Потрудићемо се да забавимо публику и надам се да ће уживати, с обзиром да се ради о једном од најпознатијих Нушићевих дела, које је у нашем извођењу модернизовано, па самим тим очекујемо да ћемо успети да насмејемо публику”, рекао је Николић.

Млада глумица Марија Ћеранић данас се представила публици у улози Марице, ћерке Јеротија Пантића, среског комесара поменутог Нушићевог дела.

“Играм Марицу која је у нашем извођењу јако модерна. Сигурна сам да ће присутна публика уживати, а искрено се надам да ћемо ускоро поново играти за грачаничку публику, наредног пута можда Кир Јању, с обзиром да смо је извели за митровачке љубитеље театра”, рекла је Ћеранић.

Велика сала Дома културе у Грачаници је била испуњена до последњег места, а наши школарци су сасвим сигурно сагледали дело Бранислалава Нушића из једног другачијег угла.

 

 

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …