Главна / Некатегоризовано / У Приштини обележене Задушнице. Гробље само делимично очишћено

У Приштини обележене Задушнице. Гробље само делимично очишћено

На дан када се сећамо умрлих и одајемо им пошту, на приштинском гробљу неколицина Срба. Такозвани нови део гробља уређен и приступачан, док је стари део гробља потпуно запуштен, неприступачан и готово је немогуће пробити се до гробова приштиница који ту почивају.

Отац Саша Митровић, обишао је и окадио гробове које још увек обилазе расељени Срби из Приштине .

“Данас су духовске задушнице, дан када се сећамо наших умрлих. На приштинском гробљу је мало верника, из године у годину је све мање оних који долазе и поручио бих верницима да не односе посмртне остатке у централну Србију, јер не чине грех само према себи већ и према онима чија је жеља била да овде почивају”, рекао је отац Саша Митровић.

Они који су данас обишли гробове својих најмилијих огорчени затеченим стањем нису имали пуно коментара. Како кажу, запуштено гробље је слика на коју су навикли.

“Страшно је када не можете ни да допрете до гробова својих најмилијих. Све је обрасло растињем и тужно изгледа призор који нас је дочекао”, рекла је Кристина Павловић, која је са својим ближњима дошла на задушнице из централне Србије после 20 година.

Порушени споменици и надгробне плоче и само делимично очишћено гробље слика је која приказује стање приштинског гробља и ових Духовских задушница.

Check Also

Вучић: Добар разговор са Путином; Цена гаса најповољнија у Европи

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је данашњи телефонски разговор са председником Руске федерације …