Главна / Вести / Косово и Метохија / Под окриљем ЗСО успоставити функционалан здравствени систем

Под окриљем ЗСО успоставити функционалан здравствени систем

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина наставио је прошле седмице започете разговоре са представницима здравствених и апотекарских установа, активних у општинама са српском већином.

Како се наводи у саопштењу Управљачког тима, на данашњем састанку је било речи о начинима да се под окриљем Заједнице српских општина успостави потпуно функционалан здравствени систем који ће моћи да гарантује највиши ниво здравствених услуга.

Према мишљењу представника здравствених установа, једина гаранција постојања таквог система јесте његова трајна ослоњеност на здравствени систем у централној Србији, са којим је већ повезан у чврсту и нераскидиву органску целину.

Заједница српских општина, како су истакли представници здравствених установа, треба, између осталог, да осигура неометан проток медицинске опреме и лекова како би се гарантовала стабилност система.

Састанку су присуствовали представници Клиничко-болничког центра Приштина, Здравственог центра Гњилане, Здравственог центра Косовска Митровица, Дома здравља Пећ и Апотеке Косовска Митровица.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …