Главна / Вести / Косово и Метохија / Никола Гоан: Подршка расељенима да гласају 3. новембра

Никола Гоан: Подршка расељенима да гласају 3. новембра

izbori_glasanje_listicНема најаве да би локални избори на Косову могли да буду одложени, а мисија ОЕБС омогућиће и расељеним лицима са територије Косова и Метохије а који су расељени у централној Србији да остваре своје бирачко право. Портпарол ОЕБС на Косову Никола Гаон, наводи да до сада није било пријава политичких субјеката са севера за изборе.
У складу са споразумом од 19. априла, ОЕБС ће бити укључен у организацију избора као посредник, што значи да ћемо пружити пуну техничку подршку како би се омогућило гласање, имаће искључиво оперативну улогу, навео је Гаон за Новости.
Према његовим речима, ОЕБС ће пружити подршку расељеним лицима, која ће моћи да гласају путем поште. Отворићемо Центар за дистрибуцију и прикупљање материјала у Нишу, а ОЕБС ће имати и неколико мобилних тимова у централној Србији.
Поводом полемика око изгледа гласачких листића, и упозорења Београда да Срби неће гласати уколико они буду имали обележја такозване државе Косово, Гаон сматра да би, “као И по свим другим питањима, најбоље би било да се пронађе решење које је прихватљиво за све стране”. Извор: Новости

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …