Главна / Вести / Косово и Метохија / Управљачки тим за успостављање ЗСО данас са Тодосијевићем

Управљачки тим за успостављање ЗСО данас са Тодосијевићем

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас са министром администрације локалне самоуправе Иваном Тодосијевићем и информисао га о досадашњем току рада на нацрту статута Заједнице.
Чланови Управљачког тима предочили су министру Тодосијевићу да су у протеклом периоду имали више продуктивних састанака са експертским групама, како би нацрт статута у најбољој могућој мери одговорио на реалне потребе српског народа у областима за које ће Заједница српских општина, у складу са договорима у Бриселу, бити надлежна.
Управљачки тим је додао да ће наставити да редовно информише Министарство администрације локалне самоуправе о свом раду, и да је у овоме тренутку највећи проблем то што се одбори за имплементацију две стране не састају како би били информисани о до сада урађеном и дали евентуалне смернице.
Министар Тодосијевић понудио је Управљачком тиму сву потребну техничку помоћ и подршку за неометан рад.
Управљачки тим је изразио захвалност због подршке коју му је администрација у Пришини, посредством овога минисарства и локалних самоуправа, пружила у реализацији послова који су му поверени бриселским договорима.
 

Check Also

Полиција претреса окупљене Србе на Газиместану

Патроле кососвске  полиције присутне су у знатно већем броју него прошле године на Газиместану. На …