Главна / Вести / Косово и Метохија / Нови корак ка отимању “Трепче”

Нови корак ка отимању “Трепче”

Приштина је у уторак направила нови корак ка отимању рударског комбината “Трепча”. На седници владе у Приштини, усвојен је статут “Трепче”, после чега је премијер привремених институција Косова Рамуш Харадинај рекао да је ово “прекретница и кључни тренутак”.

Бомбастичне изјаве у Приштини да се због усвајања предлога Статута ради о историјском дану за Косово, схватам једино као њихово осећање да су ближи неком свом политичком циљу. Са економског аспекта, много би било боље да је пронађен неки план или назнака програма за развој и унапређење производње за “Трепчу-југ”, јер “Трепча-север” бележи добре производно-финансијске резултате. Овако имамо само празну причу, вероватно за унутрашњу политичку потребу – рекао је за “Новости” генерални директор “Трепче-север” Јован Димкић.

Он сматра да усвајање предлога Статута само по себи неће утицати на производњу, зараде радника, долазак потенцијалних инвеститора или било шта од чега би компанија “Трепча” и њени радници имали бољу перспективу.

Иначе, како су пренели медији на албанском, Харадинај је после усвајања Статута на Влади поручио како је то “велика прекретница за ових 20 година и изузетно велики догађај”, као и да ће на дан када Скупштина буде изгласала статут “Трепче” компанија “бити слободна и способна да послује”.

Извор: Вечерње новости

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …